laserquigo

Uključite i krenite: za kućne majstore koji na jednostavan način žele da povuku horizontalne i vertikalne linije, sada postoji Bosch laser Quigo za ukrštene linije. Pomoću uređaja, koji je u obliku kocke od samo 6,5 cm, mogu da se obave svi radovi za koje su potrebne precizne linije pod pravim uglom: npr. kačenje slika ili montaža polica.

Jednostavno rukovanje i za početnike: Laser za ukrštene linije Quigo iz Boscha

„Za nekoliko sekundi na zidu projektuje dobro vidljive ukrštene linije

„Jednostavno rukovanje zahvaljujući samoobjašnjavajućem dugmetu

„Povoljna cena modela za početnike u kućnim majstorijama

„Posebno pomaže pri krečenju zidova

 Uključite i krenite: za kućne majstore koji na jednostavan način žele da povuku horizontalne i vertikalne linije, sada postoji Bosch laser Quigo za ukrštene linije. Pomoću uređaja, koji je u obliku kocke od samo 6,5 cm, mogu da se obave svi radovi za koje su potrebne precizne linije pod pravim uglom: npr. kačenje slika ili montaža polica.

Sa Quigom je posebno jednostavno krečiti ili dizajnirati zidove: pomoću njegovih precizno ukrštenih laserskih linija zidovi se brzo podele u segmente i nakon toga mogu da se okreče željenim bojama. Pri tome je Vaša kreativnost neograničena. Čak i zidni mozaici od pločica mogu da se postave brzo i jednostavno.

Pored toga Quigo npr. olakšava rad pri montaži ormana u kupatilima i kuhinjama: umesto da se mučite sa vaser-vagom, dovoljno je otvoriti zaštitni poklopac i dve ukrštene laserske linije već pokazuju tačan ugao od 90 stepeni. Pomoću linija se onda brzo i jednostavno može obeležiti gde je potrebno izbušiti rupe za kačenje ormana. Preciznost nivelisanja kod Quiga iznosi 0,8 milimetara po metru, radno područje je otprilike pet metara.

Jednostavno za rukovanje

Bosch je sa Quigom  proširio svoj program mernih uređaja za kućne majstore jednim samoobjašnjavajućim modelom za početnike. Kako bi se rukovanje što više pojednostavilo, postoji samo jedna komponenta koja može da se pomeri:zaštitni poklopac. Ako je on zatvoren, uređaj je isključen. Kada se otvori, Quigo odmah na zid baca laserske ukrštene linije. Pri tome se on sam niveliše za manje od 6 sekundi. Ako automatsko nivelisanje nije moguće, npr. zato što pozicija mernog uređaja za više od četiri stepena odstupa od horizontalnog položaja, uređaj daje upozorenje pomoću crvene LED diode na gornjoj strani. Ova „Out-of-level“ funkcija brine za pravilno podešavanje.

 

 Funkcionalna oprema

Zaštitni poklopac na Quigu je istovremeno i blokada. Ona obezbeđuje da klatno sa laserskom diodom pri transportu bude blokirano. Takođe softgrip umeci na ivicama štite uređaj od oštećenja.

Uz uređaj se isporučuje i univerzalni držač MM2 koji se može podesiti na visinu od 45 do 110 milimetara i napravljen je od plastike. Zahvaljujući stegi sa vijkom za podešavanje može da se fiksira na sve objekte sa debljinom materijala od jednog do pet centimetara, npr. na naslone stolica, stepenike merdevina, ploče stolova ili regale. Pri tome sama stega ne ostavlja tragove na osetljivim površinama. Postavljena zakretna ruka sa zglobom od 360 o može da se postavi u bilo koju željenu poziciju. Na postojeću ¼ navoja osim Quiga može da se montira i standardni fotoaparat maksimalne težine 600 grama.

 

Laser za ukrštene linije Quigo je od marta 2011. u prodaji po neobavezno preporučenoj prodajnoj ceni od 6’478 dinara uključujući PDV. U obim isporuke ulaze dve AAA-baterije od 1,5 V, kao i univerzalni držač MM2. On će se od januara 2011. prodavati kao pribor po neobavezno preporučenoj prodajnoj ceni od 1’442 dinara uključujući PDV.

 

Karakteristike uređaja

Bosch Quigo

Radno područje 5 m
Preciznost nivelisanja ± 0,8 mm/m
Vreme nivelisanja < 6 s
Područje samonivelacije ± 4 o
Laserska dioda/ klasa lasera 635 nm, klasa 2
Napajanje 2 x 1,5 V (AAA) baterije
Vreme rada 3 h
Dimenzije (dužina x širina x visina) 65 x 65 x 65 mm
Težina (uključujući dve AAA baterije) 250 g