novac

“Najlepša osobina novca je u tome, što se pomoću njega može učiniti radost. Ali to čini samo mali broj onih koji ga imaju.”

Pearl Buck

 Ako želite da povećate priliv novca u vaš dom, a time i dobijete više prilika da činite radost sebi, a i vašim najmilijima, ovi saveti su kao stvoreni za vas.
Drevni Kinezi su smatrali da kao što čovek ne može biti potpuno srećan kada mu je telo, stomak, sit a duša gladna, to isto važi i za situaciju kada je duša sita i bogata, ali telo gladno. U oba slučaja sreća ne može biti potpuna. Zato su  pored svih ostalih životnih sfera koje smatraju bitnim za čovekovo zdravlje i sreću posvetili i jedan kutak svog doma upravo sreći koju može doneti novac.
Oni su smatrali da taj kutak spada u krajnji levi ugao vašeg doma kada se posmatra osnova stana sa ulaznih vrata. Vaša novčana sudbina, po feng šuiju, obležena je upravo onim što se nalazi u tom uglu vašeg doma.

Evo primera kako na osnovi stana da pronađete to mesto u vašem domu.

Na osnovi je zelenim krugom naznačen krajnji levi ugao stana, u ovom slučaju ta prostorija je kupatilo.

To znači da mesto koje je namenjeno novcu u ovom domu zauzima kupatilo, što nije najpozitivnije mesto za finansije. Zašto?

Ako to gledamo simbolički centralna tačka vašeg sektora novca je toalet, a on nema pozitivno značenje po feng šuiju. Ako vam se finansije nalaze na ovakvom mestu, najverovatnje je da vas neće pratiti velika novčana sreća jer sve što zaradite biva «pušteno niz vodu».

U ovakvom slučaju smatra se da je nepohodno «lečenje» ovakvog prostora. Feng šui lekovi mogu biti biljke, figurice ili možete upotrebiti savete iz teksta «blic feng šui» koji će podjednako dobro uticati i na energiju ovog dela vašeg doma.

Novac, finansijski sektor vašeg doma, zahteva besprekornu čistoću, provetrenu prostoriju, ispravne instalacije, dobru osvetljenost, sve što je novo i atraktivno.

Kako to sve primeniti na kupatilo?

 Evo par saveta šta činiti kada imate kupatilo u sektoru novca:

1. Prostoriju stalno provetravajte.

2. Prostirke, peškiri i sve što držite u ovoj prostoriji mora biti novo ili atraktivno i skupo.
3. Poklopac od toaleta treba da bude spušten da biste izbegli velike finansijske gubitke.
4. Ako imate prirodno osvetljenje postavite živu, zelenu drvenastu biljku u kupatilo. U slučaju da nemate prirodno osvetljenje nabavite veštačku biljku od svile.
5. Primenjujte savete iz «blic feng šuija» na ovu prostoriju.
Gde se nalazi vaš sektor novca? Šta držite u sektoru novca?

Da bi vam novac stalno dolazio u život jako je bitno da ta taj deo vaše doma bude atraktivan, koja god da je to prostorija. Ako vam novčane prilike nisu sjajne, isprobajte neke od ovih saveta da poboljšate vaše finansije.

Novac nije sve u životu i nije uslov za sreću ali može mnogo da doprinese, drevni Kinezi su ga smatrali dovoljno bitnim da mu posvete jedan kutak u svom domu. Zašto ne biste i vi?

Srećno!