Krecenje770

Pre nego počnete sa krečenjem, zidove morate pripremiti. To podrazumeva da moraju biti išmirglani i izgletovani a posle toga boja se nanosi iz dve ruke s tim što se između ruka obavezno čeka da se boja osuši.

Sam proces krečenja za mnoge ljude predstavlja jednostavan posao i ukoliko se pridržavate osnovnih pravila samo krečenje može da se završi veoma brzo i lako.

Koliko često ćete krečiti određeni prostor zavisi isključivo od stanja zidova u kome se nalaze. Ukoliko za grejanje koristite peć na drva ili ugalj ili je veliko prisustvo dima od cigareta sigurno je da će zidovi brzo požuteti i da ćete morati svake godine da krečite.

krecenjeKada se u nekom prostoru izvode bilo kakvi grubi radovi preporučuje se da se sa krečenjem počne nakon završenih svih ostalih radova. Tu se pre svega misli na zamenu stolarije, instalacija ili radijatora.

I pored toga što krečenje mnogi ljudi smatraju jednostavnim poslom i u samom procesu mnogi uživaju, ipak ne treba tome pristupiti kao prostom nanošenjem boja na zidove .Postoje razne varijante u izboru boje, kvalitetu i ceni na šta nije na odmet obratiti pažnju.

Nevezano za to pre koliko vremena ste osvežavali Vaše zidove neophodno je da pre početka posla pregledate sve plafone i uglove kako bi bili sigurni u kakvom su stanju sve površine koje ćete prekrečiti.Pažnja se mora obratiti i na lajsne oko prozora i vrata.

Zidovi moraju biti savršeno ravni i glatki jer je u suprotnom neophodno zidove gletovati. Nakon što se ustanovi stanje zidova može se pripremati prostorija za posao.

Priprema podrazumeva da se iz prostorije iznese ili prekrije nameštaj, da se zaštite ivice stolarije. Obično se za zaštitu koristi krep traka koja se može naći i svim farbarskim radnjama. Što se podova tiče nevezano da li je u pitanju laminat ili parket, nov ili stari morate prekriti starim novinama ili celofanom jer se boje koje mogu da prsnu kasnije teže ukljanjaju sa obe vrste podloge. Kada ste sve ovo završili može se početi sa krečenjem.

U slučaju da smatrate da niste dovoljno stručni za ovaj posao ili da ga nećete završiti kako treba najbolje je da za to angažujete profesionalnog majstora. S obzirom da su cene različite, raspitajte se o cenama ovakvih usluga kako ne biste sebe izlagali prevelikom trošku.

Što se tiče nekog vremenskog perioda za koji može da se obavi krečenje to je uglavnom par dana.

majstobeograd150px
Vise informacija pronađite na sledećem linku : www.majstorbeograd.com