Kompanija BOSCH je u Beogradu održala redovnu godišnju konferenciju za medije, na kojoj su predstavljeni njihovi poslovni rezultati u 2013. godini u Srbiji, najavljeno otvaranje fabrike auto delova u Pećincima, kao i strategiju usmerenu na unapređenje poslovanja odelenja auto opreme, termotehnologije, električnih alata i sigurnosnih sistema.

Nama je najzanimljivije da vam predstavimo nove proizvode koje BOSCH lansira u Srbiji.

Novi BOSCH električni ručni alati na tržištu u Srbiji

BOSCH odeljenje električnih ručnih alata je lansiralo više od 100 novih proizvoda na srpskom tržištu prošle godine.

Jedan od primera je laserski daljinomer PLR 15 za “uradi sam” majstore koji žele da lako izmere dužine i razdaljine. Ovaj mali i kompaktan instrument – 10 x 3.6 cm – može da se koristi za merenje rastojanja do 15 metara sa tačnošću od tri milimetara u sekundi. PLR 15 je posebno lak za rukovanje i stoga je pogodan i za početnike.

 BOSCH takođe uvodi novu paletu proizvoda za jednostavno renoviranje zidova, na primer PWR 180 CE, novi univerzalni alat za pripremu zida za “uradi sam” majstore. Ovaj alat pouzdano uklanja tapete, gips i ostatke farbe sa površina. Radi sa rotirajućim diskom i dodacima koji se mogu menjati u zavisnosti od primene.

Nov proizvod je i sistem alata za bojenje raspršivanjem, koji po prvi put nudi opciju raspršivanja boja, lakova ili boja za drvo. Kako se različite vrste boje mogu nanositi samo jednim pištoljem, ovaj sistem je značajno superiorniji u odnosu na prethodne sisteme.

BOSCH odeljenje termotehnike lansira nove proizvode

Tokom 2014. godine, BOSCH odeljenje termotehnike će takođe pokrenuti novu paletu čeličnih panelnih radijatora za srpsko tržište. Radijatori nude izuzetno visok kvalitet i veoma visoku termalnu efikasnost. Za razliku od standardnih radijatora, svaki od ovih novih radijatora ima dva fronta.

Takođe su u ponudi i obični radijatori, kao i radijatori koji zadovoljavaju stroge higijenske zahteve bolnica i objekata specijalne namene. Očekuje se da prodaja u Srbiji započne ovog meseca.

Automatsko pomeranje kosilice zahvaljujući BOSCH odelenju Električnih ručnih alata

Na tržištu se tokom 2013. god. pojavilo preko 100 inovativnih rešenja iz odelenja Električnih ručnih alata, između ostalog i robot-kosilica „Indego“ sa inteligentnom “Logicut“ tehnologijom. Ovaj navigacioni sistem automatski snima travnjak i izračuna najkraći mogući put košenja. Indego je veoma efikasan i potrebno mu je veoma malo energije, ekstremno je tih i ne ispušta izduvne gasove čime doprinosi zaštiti životne sredine.

Ove godine BOSCH mašina za sudove slavi svoj 50-ti rodjendan. Početak su bile jednostavne komande, a stiglo do energetski efikasnog pranja, automatskih programa i potpune zaštite najosetljivijeg stakla. Program za osetljivo staklo, nečujan rad i korišćenje prirodnog minerala zeolita koji u toku procesa sušenja upija vlagu i pretvara je u toplotu, samo su neke od karakteristika BOSCH mašina za pranje sudova koje omogućavaju potpunu sigurnost i veliku uštedu vode i električne energije (predstavljeni model SMS58N98EU).

Od ostalih aparata za domaćinstvo posebno se izdvajaju frižideri A+++ , koji godišnje potroše od 149KWH, što je upola manje u odnosu na modele u A+ klasi koji su najzastupljeniji u srpskim domaćinstvima (predstavljeni model KGE39BI40).

Izuzetno dobre rezultate BOSCH kućni aparati imaju i na polju ugradnih kuhinjskih aparata gde iz godine u godinu beležime konstantan rast dok na polju malih kućnih aparata na teritoriji Srbije imaju najveći tržišni udeo. Mogu se pohvaliti najširim i najkompletnijim asortimanom iz koga se posebno izdvaja najtiši usisvač bez kese na svetu. Nivo buke je neverovatnih 66db i on se nalazi među izložbenim eksponatima (model BGS5SIL66A). Predstavljen je i najnoviji model kafe aparata iz serije 8 Vero Selection 300, koji se proizvodi u fabrici u Sloveniji, najvećoj BOSCH fabrici za male kućne aparate na svetu (model TES80329RW).

Učešće kompanije BOSCH na tržištu aparata za domaćinstvo u Republici Srbiji je u stalnom porastu. Njihov položaj, karakteriše, pre svega, visok stepen poverenja, koje srpski potrošači imaju u njihove proizvode, što ovu kompaniju obavezuje da nastavi da pruža vrhunski kvalitet usluge i proizvoda. Potrošači širom sveta povezuju brend sa inovativnim funkcijama, pouzdanim kvalitetom i vanvremenskim dizajnom.

Više informacija na www.bosch-home.rs

Izvori:

Saopštenje sa konferencije, ljubaznošću Tatjane Rapp

“Automagazin” o BOSCH-ovoj konferenciji za štampu