Verovatno sam naslov ne daje puno nade da se tako nešto može naći u stvarnom svetu, jer, budimo realni, ono što vredi to i košta.

Ali da krenemo sa našom potragom, pa možda i uspemo pronaći jeftinu i kvalitetnu stolariju.

Na tržištu postoji puno “no name” proizvoda koji se prodaju po standardnim dimenzijama i obično mame svojom cenom. Takvi proizvodi su namenjeni manje izbirljivijoj klijenteli koja je vođena idejom samo da se zatvore otvori uz male novce. Ali uz svaki kompromis moramo biti spremni i na onu lošiju stranu kompromisa, kao na primer: prozori koji imaju ugrađene loše komponente se teško servisiraju, odnosno poštelavaju. Ako će biti potrebe za servisom, izgubićete puno živaca i na kraju se pitati, koliko taj prozor ustvari vredi.


PVC stolarija koja ima nisku cenu obično ima i lošiju plastiku, sa manje stabilizatora, pa se prilikom montaže može dogoditi da plastika jednostavno pukne prilikom bušenja rupa, pogotovo ako je niska temperatura vazduha.
Staklo koje je ugrađeno obično nema zaštitni low-e premaz koji zaustavlja toplinu da prolazi kroz staklo pa tako gubite oko 50 posto toplote kroz loše izolovano staklo.
Profili od kojih se izrađuju jeftiniji prozori ne poseduju moderne mogućnosti, pa ćete tako ostati uskraćeni za rolo komornike, ugradne automate za gurtne, boju po izboru, automatsko provetravanje putem okova, roletne na izbacivanje i slično.

Ako uzmemo u obzir da su prozori i vrata dugoročna investicija koja bi trebala sama sebe isplaćivati u vidu smanjenih režija za struju, gas, drva, većom dozom komfora, onda bi trebalo svakako razmotriti šta je povoljnije kupiti prilikom izbora PVC stolarije.
Naravno da proizvođači PVC stolarije koji nude kvalitetniju stolariju takođe imaju svoj rang cena, pa je dobro te cene uporediti, pitati za kvalitet montaže, za garancije na sam proizvod, preporuke prilikom utvrđivanja vrste i tipa stolarije u odnosu na objekt i dodatne opreme.
Neki proizvođači nude kompletnu uslugu,  sistem “ključ u ruke” (demontaža, montaža, opšavni limovi i trake, klupice, zidarski radovi), a neki samo polovičnu, pa ćete te iste radove na kraju skuplje platiti ako ih dogovarate zasebno.
Jedna preporuka koja može smanjiti cenu koštanja PVC stolarije je ta da probate dogovoriti posao u zimskim mesecima kad proizvođači imaju manje posla, pa su tako i rabati puno veći.

Na kraju ove priče nadamo se da smo uspeli pronaći kvalitetne prozore uz nisku cenu s kojima ćete biti zadovoljni dugi niz godina.

Ako Vam treba dodatni savet ili pitanje obratite nam se s poverenjem!

www.pvcstolarija.com.hr
Final Forma d.o.o
ili posetite naš you tube službeni kanal gde možete pogledati kako montaža prozora izgleda uživo:
PVC stolarija INFO