Proleće – svake godine je ovo vreme za nov početak! Osvežite prostor u kojem živite i stvorite dobru atmosferu da dočekate promene i nove događaje u vašem životu!

Ispod možete naći nekoliko ideja za promene u vašem domu – od onih koje zahtevaju najmanje vremena (i finansija) do složenijih „zahvata“, tj. da potpuno promenite vaš životni prostor.

Nalepnice ulepšavaju dom

I malim promenama u svom okruženju možete stvoriti lepe trenutke sa svojim dragim osobama. U dnevnom boravku ili možda spavaćoj sobi, postavite nalepnice na zidu. Osvežićete čitav prostor i uneti vedrinu samog prostora. Neka budu u veselim, zelenim nijansama. Prednost je što su zamenljive, tako da, kada vam dosade, možete ih skinuti i postaviti nove.

Zidovi i plafoni – jednostavno renoviranje kuhinje

Vaša kuhinja će imati nov i svež izgled ukoliko unesete nove boje na zidovima i plafonu. Boje koje se koriste za bojenje zidova izlaze iz mode, kao što je to slučaj sa odećom, a ako ste gledali iste boje u vašoj kuhinji u poslednjih deset godina, verovatno je ova boja već izašla iz mode. Pored nove boje na zidovima, slike takođe mogu brzo dovesti vašu kuhinju u 21. vek.

Nova rasveta za novi izgled kuhinje

Još jedna ideja za brzo renoviranje kuhinje je zamena osvetljenja. Promenite luster i stare lampe zamenite nekim uzbudljivim i modernim. Ovaj jednostavan korak može napraviti drastične promene u staroj kuhinji.

Kuhinjski elementi i plakari

Ako su vaši postojeći elementi u kuhinji i dalje stabilni, trebalo bi da razmislite o tome kako ih na najbrži način osvežiti. Razmislite o novim ručkama na fiokama, koje su jeftine i dostupne u mnogim prodavnicama. Sve ručice na kuhinjskim kabinetima i fiokama možete promeniti za vrlo kratko vreme.

Staklene obloge umesto pločica

Ukoliko planirate renoviranje stana, posebno kuhinje glavni trend ove sezone je da umesto već uobičajenih pločica koristite staklene obloge.

Prednost nove dekoracije, odnosno staklene podloge je veliki izbor boja i raznih dezena.

Kada je dizajn enterijera u pitanju staklo se, polako, ali sigurno, izborilo za svoju poziciju. Postalo je atraktivan, ali i praktičan element za oblaganje zidova, a posebno onih kuhinjskih jer tu dolazi najviše do izražaja njegova funkcionalnost i dekorativnost.

Osim što su interesantne i lepe, staklene površine u boji su lake i za održavanje, jer nema zahtevnih fugni. Zato, ukoliko planirate renoviranje kuhinje, imajte u vidu ovaj najnoviji trend koji će vašu kuhinju učiniti modernom dajući joj potpuno novi izgled.

Ovakvi stakleni paneli postoje i na našem tržištu: jednostavno se seku na meru i buše (bušilicom i ubodnom testerom), a lepe se silikonom i trakom koja je lepljiva sa obe strane (duplofan traka).

Nova boja za vaše kuhinjske elemente

Ukoliko su vam dosadile boje na kuhinjskim elementima, možete da promenite samo boju na vratima. Pored farbe koja će doneti sasvim novi izgled kuhinjskim elementima, možete izabrati gotove šablone, nalepnice, koje će doneti novi život vašoj kuhinji. Takođe, možete potpuno ukloniti vrata i uživati u novom “otvorenom” pogledu iz kuhinjskih elemenata. Još jedan odličan način da dodate moderan izgled vašoj kuhinji, jeste uklanjanje vrata elemenata koja ćete zameniti staklenim pločama. Unutar kuhinjskih elemenata možete ugraditi rasvetu koja će stvoriti divnu i toplu atmosferu.

Zamena podova u kuhinji

Ukoliko je pod u vašoj kuhinji dotrajao, trebalo bi ga zameniti. Pored keramičkih pločica koje su najbolje rešenje za kuhinju, pod možete zameniti novim laminatom, koji nije skup i jednostavan je za nameštanje. Nova boja poda će promeniti izgled vaše kuhinje.

Zamena sudopere i slavine u kuhinji

Modifikacija sudopere je glavni projekat u kuhinji, ali ukoliko želite da uštedite, možete zameniti samo slavinu. Moderne slavine se lako instaliraju i ne zahtevaju menjanje vodovodnih cevi.

Biljke

Stan na vrlo lak način možete osvežiti biljkama i zelenilom.

Nadamo se da smo vas inspirisali! Kada uradite nešto za svoj dom, trud koji uložite u rad će se višestruko isplatiti: bićete zadovoljni svojim radom, i nova iskustva već kucaju na vrata…