Prema izboru potrošača i stručnog žirija kompanija Gorenje proglašena je za “Najbolji strani brend koji se proizvodi u Srbiji“, u okviru manifestacije ”Najbolje iz Srbije”. Kompanija Gorenje je vodeći proizvođač aparata za domaćinstvo koje je u Srbiji prisutan sa tri fabrike, u Valjevu, Staroj Pazovi i Zaječaru i prodajnom organizacijom u Beogradu, zapošljava oko 2000 ljudi, i rangirana je među pet najvećih srpskih izvoznika.

„Najbolje iz Srbije je jedna od nagrada na koju smo posebno ponosni, s obzirom na to da u izboru dobitnika ovog priznanja važnu ulogu imaju i potrošači, a oni znaju da prepoznaju kvalitet. Osim kvaliteta, koji je očigledno potvrđen, Gorenje insistira na funkcionalnosti aparata koju prati napredan i moderan dizajn svih uređaja, kao i na dugovečnosti aparata, petogodišnjoj garanciji uz rasprostranjen servis za pravilno servisiranje svih Gorenje aparata,“ – izjavio je Miroslav Kiš, vođa kontrole kvaliteta proizvoda iz Gorenja Tiki Stara Pazova.

Vesna Branković, radnica u proizvodnji iz Gorenje fabrike u Valjevu, u kojoj se proizvode rashladni uređaji, rekla je da priznanje „Najbolje iz Srbije“ dodatno znači jer su potrošači u Gorenje kućnim aparatima prepoznali kvalitet i dizajn prilagođen potrebama svakog domaćinstva. Poseban ponos svih zaposlenih je i činjenica da se rashladni uređaji prozvedeni u Valjevu prodaju na 90 tržišta širom sveta.

Sonja Marković, zaposlena u računovodstvu Gorenje Home d.o.o. Zaječar je istakla da je kolektiv u Zaječaru najmladji u Grupi Gorenje – prosečna starost zaposlenih u Zaječaru je 30 godina. Kroz program “Iskrice” zaposleni daju predloge za poboljšanje radne atmosfere, uslova rada i motivacije, što dovodi do toga da se radnici na poslu osećaju dobro, daju sve od sebe, i izuzetno su inovativni i kreativni.

gorenje

U organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Privredne komore Srbije i ekonomskog lista Privredni pregled akcija “Najbolje iz Srbije” već jedanaest godina nagrađuje najbolje domaće brendove i kompanije za postignute finansijske i tržišne rezultate.

Kompanija Gorenje je jedan od vodećih proizvođača aparata za domaćinstvo u Evropi sa tradicijom punih 65 godina. Na godišnjem nivou kompanija proda skoro 4 miliona velikih kućnih aparata u 90 zemalja sveta. Na tržištu Srbije kompanija posluje sa svim maloprodavcima bele tehnike u više od 250 maloprodajnih objekata, rasprostranjenom servisnom mrežom i tri fabrike u Valjevu, Staroj Pazovi i Zaječaru.