DIEMMEBI

Predstavljamo vam kompaniju DIEMMEBI, koja se u Italiji bavi proizvodnjom nameštaja za dom i javne prostore više od 40 godina.

“Stvaramo industrijski dizajn u Italiji, i izvozimo po celom svijetu” – od 1983. godine ovaj proizvođač nameštaja projektuje i proizvodi jednostavan i funkcionalan namještaj, koji diskretno prati evoluciju noviteta opremanja doma i javnih prostora. Svoju inspiraciju njihovi dizajneri crpe iz principa industrijskog dizajna, a sve u italijanskom stilu, s inovativnim sadržajima i bezvremenskim dizajnom, vrlo su konkurentni na tržištu i pristupačni što se cena tiče. Proces dizajna i proizvodnje se vrši u  Italiji zahvaljujući lancu dobavljača, koji uključuje više od 60 italijanskih kompanija.

Back-up cube 004Back-up glass 003 Back-up glass 004Back-up glass 001   Back-up glass dettaglio 001 Back-up metal dettaglio 2

Diemmebi stvara proizvode “promišljenog” kvaliteta i održivosti. To znači projektovanje i ulaganje u kvalitet i životne sredine i ekonomsku održivost proizvoda, dva faktora koji smatraju komplementarnim. Osim toga, to znači osmišljavanje proizvoda i projektovanje za budućnost – što podrazumevanje i reciklažu materijala od kojeg je proizvod napravljen, jednog dana kada se više ne bude mogao koristiti. Ovaj proizvođač ističe kao najbitnije vrednosti kvalitet života i životne sredine, i radne i prirodne. Zato se njihovi proizvodi mogu reciklirati, a proizvedeni su korišćenjem tehnologija koje ne zagađuju okolinu i štite zdravlje radnika. Svaki detalj svakog Diemmebi proizvoda je predmet precizne kontrole koja garantuju kvalitet, sigurnost i trajnost. Njihovi proizvodi prolaze testove izdržljivosti, trajanja i kvaliteta u skladu sa evropskim i američkim standardima.

Ribaltone 001 Ribaltone 02

Ovaj proizvođač ima tri proizvodne linije:

COMMUNITY – fokus je na proizvodnji elemenata za opremanje javnih prostora, koji se izdvajaju po jasnim oblicima, funkcionalnosti, svestranosti, udobnosti i dizajnu. Stolovi, stolice i ostala oprema se prodaju u obliku komponenti, tako da klijenti mogu slobodno da biraju kako da im dodaju završni sjaj, birajući tkanine, materijale i završnu obradu. Mnoštvo verzija i kompozicija može da opremi gotovo sve prostore: čekaonice, sastanke i konferencije sale, kancelarije, kantine, hotele, itd.

HOME – linija koja prati potrebe kućnog okruženja: stolica koja može da se pretvori u zgodne merdevine sažima filosofiju ovog dizajna – inovacija kroz dobre ideje. Zahvaljujući dizajnu, raznovrsnosti, mudrom izboru boja i materijala, ovaj nameštaj raspiruje maštu korisnika, pa se može primenjivati na različite načine u različitim okruženjima.

URBANTIME – urbani prostori, velike javne površine i tržni centri su postali sastavni deo naših životnih navika: sve više i više vremena provodimo na ovim mestima. Otuda ideja da se pretvore u domaće okruženje, što udobnije, gde javni život može razviti i potpuni komfor. Ova ideja je dovela do projektovanja prve kolekcije uličnog mobilijara, a dizajneri su Alberto Basaglia i Natalija Rota Nodari.

Bio nam pristupačan ovaj nameštaj ili ne, svakako nam može poslužiti kao inspiracija za opremanje naših skromnih žitvotnih kutaka.

DIEMMEBI

Izvor: www.diemmebi.com