Predstavićemo Vam još jednu italijansku firmu koja se bavi izradom nameštaja.

Proizvodi firme Matrix International poseduju izvrsnost u svakom pogledu: u izboru materijala – metala, drveta, kože i tkanina – i u stručnosti izrade, kako bi se osigurao najbolji kvalitet i trajnost; a iznad svega, u sjajnom dizajnu, koji je usklađen sa brzim razvojem stila i savremenih životnih navika.

sogno 3 sogno 4 sogno 5 sogno 6

Ishod ove filozofije je dobro izbalansirana koegzistencija dve linije, različite po stilu, ali iste u svojim ciljevima.

CODICI – prva linija, koja je označila početak proizvodnje, čini skup izuzetnih komada koje su osmislili neki od istaknutih dizajnera XX veka: Eero Saarinen, Marcel Breuer, Mies van der Rohe su neki od njih. Zahvaljujući saradnji sa naslednicima ovih velikana, kolekcija nudi bogatu panoramu dizajnerskih remek-dela, koja može da stvori ili vanvremenski prostor, ili da uskladi enterijer koji je pun heterogenih detalja.

SOGNO_ambientazione SOGNO_treposti SOGNO_dueposti SOGNO_poltrona

ULTIMATE COLLECTION – okuplja veliki broj savremenih dizajnera, i fokusira se na estetici i fleksibilnosti novih stilova života. Celu kolekciju, koja se odlikuje zadivljujućim oblicima i bojama inspirisanim novim trendovima, osmišljavaju stručni dizajn profesionalaca, ali takođe prima uticaje podmlatka, sposobnih da kombinuju nove metode istraživanja sa neposrednošću novih ideja. To je slučaj s novom kolekcijom SOGNO (2014), koji je dizajniran tima za DIDA, Odseka za arhitekturu Univerziteta u Firenci. Fotografije koje prate članak su upravo iz ove kolekcije.

Svi proizvodi su napravljeni ručno, a proizvodni proces – izbor materijala, proizvodnja, dorada, montaža, kontrola kvaliteta i pakovanje – se vrši u Italiji.

 Change_01

Izvor: matrixinternational.it