Brend Beko je sve popularniji kod nas, pa smo odlučili da prenesemo njihovo saopštenje za medije, kako bi se upoznali sa nagradama koje je ovaj brend nedavno dobio.

Arcelik “pobednik” na dodeli nagrada German Design Awards

Frankfurt, 23. mart 2016. godine Arcelik grupa, proizvođač brenda Beko, dobila je šest priznanja na prestižnoj dodeli nagrada „German Design Awards“ koju dodeljuje nemački Savet za dizajn od 2012. godine. Nagradu „Pobednik“ dobila je Cast rerna, dok su Grundig Entry DAB Radio, Grundig Immensa LED TV, Beko Superia mašina za pranje veša, VUX i Cast aspirator dobili priznanje “Special mention”.

Takmičenje, u kome se nagrađuju izuzetni proizvodi i komunikacioni dizajn, ove godine imalo je 3400 prijava, a nagrađena su 42 proizvoda i projekta.

German design 1

Cast rerna

Ovu ugradnu rernu odlikuje ravna površina i ugradna ivica oko oboda rerne koja služi kao ručka. Ovakav dizajn ručke nastao je kao odgovor na neprikladne standardne ručke u običnim rernama, koje često predstavljaju neusaglašeni vizuelni element koji se ne uklapa u postojeći nameštaj i stil u kuhinji. Posebnom je čini i minimalisticki izgled, koji je moguć zahvaljujući tehnologiji ekrana na dodir koja korisniku omogućava interakciju sa uređajem.

German design 7

Grundig Entry DAB Radio

Duguljast oblik i otvori audio sistema koji su raspoređeni celom površinom daju moderan izgled ovom radiju. Zahvaljujući skrivenoj anteni i čvrstoj okrugloj osnovi, DAB radio pruža mobilnost korisniku i omogućava funkcionalno rukovanje kao ručni i desktop uređaj.

German design 2

Grundig Immensa LED TV

Grundig Immensa LED TV ima jednostavan dizajn, koji se uklapa u svaki enterijer, a metalni elementi uređaja cine ovaj televizor elegantnim.

German design 4

Beko Superia mašina za pranje veša

Izgled nove Beko mašine za pranje veša karakteriše čist i minimalistički dizajn. Uz pomoć velikih vrata,  prečnika 50 cm, punjenje i pražnjenje mašine postaje praktičnije i lakše, dok pozicija ručke i zakošen oblik oko vrata olakšavaju otvaranje mašine. Ova Beko mašina nudi i Aquawave i AquaFusion tehnologije, koje omogućavaju efikasno pranje sa A+++ energetskom klasom.

German design 6

VUX

VUX predstavlja novu eru u kontroli uređaja u oblasti kuhinjskih aparata. Sa projekcijom svetla, VUX unapređuje iskustvo u kuhinji uz virtuelnu kontrolu površine. Umreženi uređaji u kuhinji mogu se kontrolisati iz centralnog interfejsa koji se projektuje na različite delove radne površine u zavisnosti od potreba korisnika. Ovaj projektovani interfejs može kontrolisati mašinu za pranje sudova, ugradnu ploču i aspirator.

German design 3

Cast aspirator

Cast aspirator razvijen je da bude savršeno integrisan sa postojećom arhitektonskom strukturom kuhinje, ali  i povezan sa svim uredjajima u njoj. Minimalna pokretljivost aspiratora ima za cilj da unapredi i proširi standardnu upotrebu, omogućavajući korisniku da istovremeno obavlja ostale funkcije. Aspirator ima i jedan izdvojeni deo koji se koristi kao polica za odlaganje različitih predmeta i pribora.

O Arcelik grupi

Arcelik grupa iz Turske, proizvođač brenda Beko i ogranak Koc holdinga, ima 14 fabrika za proizvodnju bele tehnike sa dvadeset i šest hiljada zaposlenih širom sveta i predstavništvima u dvadeset i sedam država. Arcelik nudi proizvode i usluge za 10 brendova (Arcelik, Beko, Grunding, Defi, Arktik, Blomberg, Elektrabregenz, Leisure, Flavel i Altus) u 130 zemalja. Shodno tome, Arcelik grupa je prošle godine ostvarila konsolidovani promet u iznosu od 4,3 milijarde evra i zabeležila rast od 13%.

Izvor: Saopštenje za medije, Olaf & McAteer