Svi ljubitelji kvalitetnog zvuka pri opremanju enterijera svog doma, traže audio sistem koji će biti savršen kako u pogledu estetike, tako i u smislu tehnologije koju poseduje. Poslednjih decenija, zvučni sistemi su izuzetno evoluirali sa aspekta dizajna, i ravnopravno sa ostalim komadima nameštaja predstavljaju neizostavnu komponentu svakog modernog enterijera.

Prilikom izbora zvučnih sistema, potrebno je uzeti u obzir dimenzije prostora koji se oprema, namenu zvučnika, ali i stil enterijera koji preovladava u prostoriji. Najnoviji svetski trendovi u ovoj oblasti, potenciraju upotrebu stilskog nameštaja ergonomskog oblika, a zvučni sistemi nisu izuzetak.

KEF-E305

Renomirani svetski proizvođač KEF, lansirao je nedavno model E305 koji se svojom neobičnim konstrukcijom u potpunosti uklapa u moderni konceptualni dizajn enterijera. Ovaj nagrađivani 5.1 surround sistem pruža ljubiteljima kućnih bioskopa jedinstveni doživljaj prilikom gledanja omiljenih filmova, uz savršenu harmoniju filmskih efekata. KEF E305 se proizvodi u crnoj i beloj boji i obuhvata 5 satelita i sabvufer inovativnog  dizajna, pa ovaj sistem popularno nazivaju „KEF-ova jaja“.

 Q-Acoustics-2010i-Compact-Bookshelf

Ako ste u potrazi za kompaktnim, ali kvalitetnim zvučničkim kutijama, a enterijer vašeg doma je uređen u retro stilu, Hi Fi stručnjaci preporučuju Q Acoustics 2010i Compact Bookshelf. Ovi zvučnici su klasične konstrukcije uz retro detalje, što ih čini pogodnim za sve ljubitelje spoja modernog i tradicionalnog. Rustičan dizajn naročito se ispoljava u American Walnut varijanti, koja se odlično uklapa u enterijere u kojima kao materijal dominira tamno drvo. Q Acoustics 2010i Compact zvučnici predstavljaju adekvatno rešenje kao deo običnih muzičkih sistema, ali i kao deo sistema kućnog bioskopa. Set je sastavljen od kvalitetnih visokotonskih i mid bass zvučnika za srednje i niske frekvencije.

Mordaunt-Short-Alumni-8

Ukoliko je prostor uređen svedeno i minimalistički, potreban je sistem koji će takav stil da prati i dopuni, a Mordaunt Short Alumni 8 je idealan izbor. Alumni 8 zvučnici dizajnirani su tako da se prilagode modernim stambenim i poslovnim prostorima, a istovremeno i impresioniraju neverovatnim performansama. Podnostojeći zvučnici snage do 100W u kombinaciji sa Alumni 9 sabvuferom pružaju korisnicima efikasan 2.1 stereo sistem. Unikatni dizajn i minimalistička konstrukcija, omogućavaju lako prenošenje i kačenje na zid.

Tannoy-Mercury-7.4

Luksuzan enterijer u kom se nalazi vrhunski nameštaj poznatih svetskih dizajnera zaslužuje i prateću tehnologiju najvišeg kvaliteta. Sistem koji se svojim robustnim dizajnom, impozantnom i kristalno čistom reprodukcijom zvuka savršeno uklapa u ovako uređene prostore je Tannoy Mercury 7.4. Moćan zvuk zahvaljujući pre svega prodornim basom i rasponom snage do 150W, čine ovaj sistem ne samo estetski adekvatnim, već i odličnim rešenjem po pitanju performansi.

Vanja Lazarević