Novosadski studio “Salt & Water”, specijalizovan za arhitekturu i dizajn, dobio je još jednu u nizu nagrada za kreativno poslovanje.

Početkom meseca, Klaster kreativnih industrija Vojvodine je ovom studiju dodelio nagradu za “Najbolju kreativnu biznis ideju” u okviru projekta Serbia Startup. Nagrada je dodeljenja u okviru takmičenja “Kreativni biznis kap Srbija” i posvećena je inovativnom projektu ovog studija, specijalnim katamaranima apartmanima za unutrašnje vode.

Ovo takmičenje deo je velike internacionalne mreže kreativnih industrija, a Srbija je samo jedna od preko 40 zemalja koje na njemu učestvuju. Nakon što svaka zemlja odabere svog predstavnika, svetsko prvenstvo će se održati krajem godine u Kopenhagenu. 

10836-svetlana-mojic

Na istom događaju, studiju je uručena i nagrada za preduzetništvo. Tim studija “Salt & Water”, predvođen Svetlanom Mojić naglašava da im to predstavlja veliku čast, budući da je godina 2016. u Srbiji proglašena upravo godinom preduzetništva.

Ovog avgusta, “Salt & Water” studio slavi pet godina postojanja, a tokom tog perioda ovom studiju su uručene čak četiri nagrade za preduzetništvo u Srbiji i regionu. “Salt & Water” je u ovom periodu osvojio nekoliko prestižnih internacionalnih nagrada za arhitekturu i dizajn, među kojima se ističe prestižna “Millennium Yacht Design Award (MYDA 2015)” koju je studio osvojio upravo za ovaj isti projekat.

Studio trenutno pregovara sa zainteresovanim investitorima o pokretanju proizvodnje u Srbiji, ne bi li ova sjajna ideja bila pretočena u stvarnost. Zainteresovani kupci raspituju se o projektu iz svih delova sveta, navodi se u saopštenju “Salt & Watera”. 

10834-salt

O PROJEKTU: Luksuzni katamarani apartmani dizajnirani su sa namerom da skrenu pažnju na turistički potencijal unutrašnjih voda – jezera, kanala i reka. Javnost je prvi put imala priliku da se upozna sa ovim dizajnom prošle godine kada je studio zvanično objavio projekat. U pitanju su inovativno dizajnirani katamarani koji se vrlo lako mogu odvojiti od doka i voziti pri maloj brzini. Na ovaj način gosti sami mogu da odaberu lokaciju za odmor, ali i da što podrobnije istraže okolinu. Pored toga, inovativni dizajn enterijera omogućava korisnicima da se u katamaranu kreću znatno lakše nego u sličnim plovilima, te predstavlja odličan izbor za porodice sa decom ili starije ljude. Katamarani apartmani su ekološki i zato se mogu koristiti i na zaštićenim vodnim površinama.

Preuzeto sa sajta mojnovisad.com